Cardurile de sănătate, SCHIMBARE MAJORĂ. Adela Cojan, CNAS: intră în vigoare de la 1 iulie

Valabilitatea cardurilor de sanatate
EXCLUSIV
Cardurile de sănătate, decizii extrem de importante: președintele CNAS, dr Adela Cojan a anunțat astăzi, la dezbaterea online a DC Media Group, că modificările intră în vigoare de la 1 iulie.

„Despre cardurile de sănătate pot să vă dau o veste bună. Am obținut finanțare pentru prelungirea valabilității acestora, pentru că știți că pentru 4.200.000 de persoane din țara noastră, începând cu data de 1 iulie, urmau să expire aceste carduri. Prelungirea valabilității lor s-a obținut pentru încă 7 ani”, a anunțat dr Adela Cojan, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), la dezbaterea „Cum va arăta „noua normalitate” în sistemul sanitar”, organizată de Dc Media Group. 

De asemenea, președintele CNAS a spus că după ce o perioada obligativitatea folosirii cardurilor de sănătate a fost suspendată, ele vor reintra în uz de luna viitoare. 

Pe perioada stării de urgență și a celei de alertă, spitalele „n-au mai folosit cardurile de sănătate pentru validarea serviciilor, lucru pe care îl reintroducem cu data de 1 iulie a acestui an tocmai pentru a avea o evidență clară a cazurilor ce se internează, a cazurilor ce beneficiază de servicii medicale la domiciliu și a cazurilor care beneficiază de servicii paraclinice, de imagistică medicală și de laborator. Deci, acolo unde există interacțiune între medic și pacient și trebuie obligatoriu să fie pacientul în fața medicului, vom reintroduce utilizarea și validarea serviciilor cu cardul național de sănătate”, a subliniat dr Adela Cojan. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel