Care sunt simptomele menopauzei

Transpirație excesivă
EXCLUSIV
Medicul Iosif Niculescu a explicat, la Interviurile DC Medical, care sunt simptomele menopauzei. Vârsta medie de apariție a acestei stări fiziologice în Europa este la 52 de ani.

Specialist în Obstretică-Ginecologie, medicul Iosif Niculescu spune, la Interviurile DC Medical, că menopauza apare, de regulă, după 50 de ani. Vârsta medie la cauzieni, europeni, este de 52 de ani. La simptomele menopauzei, specialistul vorbește de diferențe individuale în funcție de factori comportamentali, umani, fumat, cantitatea de țesut adipos în corp. Mai amintește că menopauza poate apărea înainte de 45 ani, caz în care e denumită menopauză precoce, iar în această situație există și forme severe de apariție înainte de 40 de ani, care deja intră în sfera patologicului și în care femeile au mare ajutor de suplimentare hormonală.

E bine de știut că menopauza înseamnă sistarea funcție reproductive, nu și a celei sexuale, însă prima are efecte asupra celei de-a doua. ”Tulburările care eventual pot să apară preced cu câțiva ani buni stoparea menstruației și stoparea funcției reproductive. Sunt semne uneori discrete: neliniște, tulburări psiho-motorii, de somn, uscăciune vaginală - apare cu câțiva ani înainte, este unul dintre semne - bufeuri, valuri de căldură, neliniște. Toate te fac să vezi ce se întâmplă”, explică doctorul Niculescu.

Acesta subliniază că menopauza poate să apară de la 40 de ani, ceea ce înseamnă că balanța dintre diferite comportamente hormonale ale funcției sexuale și menstruale poate să fie dezechilibrată în favoarea estrogenilor: ”Noi o și numim așa-zisa insuficiență de corp galben, când progesteronul nu mai e fabricat în cantitate suficientă de ovare. Apar tulburări de menstruație - la intervale mai mari sau, din contră, sângerări care nu-și mai respectă tiparul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel