Carmen Dorobăț, despre "REDEȘTEPTAREA virusului". Pacienții vindecați NU scapă de COVID-19. Cum este posibil

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași,a explicat ce înseamnă redeșteptarea virusului.

Medicii infecționiști descoperă pe zi ce trece tot mai multe detalii despre COVID-19, iar de această dată, avertizează că virusul nu dispare din corp, iar cei care se vindecă, se pot reinfecta oricând. 

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a explicat care sunt condițiile în care  noul coronavirus se reactivează în corp. 

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași spune că nu trebuie să panicăm, pentru că foarte mulți se vindecă și rămân cu anticorpii care îi protejează ulterior. Pe de altă parte, există și persoane care au apărut pozitive după ce s-au negativat. Explicația acestui fenemoen, potrivit acesteia, ar fi faptul că nu este o reinfectare, adică o repătrundere a virusului în organism, ci este vorba de o redeșteptare a virusului care rămâne cantonat în anumite zone și se pare, că rămâne în diverse zone ale aparatului respirator, de unde, în anumite condiții, el se redeșteaptă. Citește pe DC News declarațiile managerului Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel