Carne, eviți să o mănânci? Avertismentul specialiștilor legat de sănătatea mintală

Carnea roșie    FOTO: pexels.com
Evitarea consumului de carne poate fi un semn al unei sănătăți mintale precare, susține o examinare a altor 18 studii.

Analiza a 18 studii, realizate pe circa 160.000 de participanți, care au urmărit relația dintre consumul de carne și sănătatea mintală, relevă că vegetarienii și veganii aveau rate semnificativ mai mari sau riscuri de depresie, anxietate și vătămare de sine, notează dailymail.co.uk.

Cercetătorii mai sugerează că evitarea cărnii poate fi un „marker comportamental" care indică persoanele care au deja o sănătate mentală precară. Cercetătorii de la Universitatea Alabama, SUA, subliniază în studiu că acele persoane care au evitat consumul de carne au avut rate semnificativ mai mari sau riscuri de depresie, anxietate și/sau comportamente de auto-vătămare. "În timp ce riscurile și beneficiile dietelor vegane și vegetariene au fost dezbătute de secole, rezultatele noastre arată că mâncătorii de carne au o sănătate psihologică mai bună. (...) Sănătatea mintală ar putea fi necesar să fie accentuată atunci când evaluăm beneficiile și riscurile anumitor modele alimentare", a afirmat dr Edward Archer.

Studiul, intitulat „Carnea și sănătatea mintală: o revizuire sistematică a evitării consumului de carne, și legătura cu depresia, anxietatea și fenomene conexe", este publicat în revista Critical Review in Food Science and Nutrition.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel