CARTEOLOLUM - prospect

Foto: Pixabay
CARTEOLOLUM - prospect. Acţiune: Beta-blocant neselectiv, care are şi proprietăţi simpatomimetice intrinseci. La nivel ocular reduce presiunea intraoculară, asociată sau nu cu glaucomul, prin reducerea secreţiei umorii apoase. 

CARTEOLOLUM - prospect

Denumirea comercială: FORTINOL EP 

Prezentare: Picătiri oftalmice cu eliberare prelungită 

Indicații: Hipertensiune intraoculară; glaucom cronic cu unghi deschis. 

Contraindicații: Astm bronşic şi bronhopneumonie obstructivă cronică (BPOC); insuficiență cardiacă (IC) decompensată; şoc cardiogen; bloc atrio-ventricular (BAV) de grad II sau III (fără pacemaker); angină pectorală vasospastică; boală sinusală; bradicardie marcată (frecvenţa < 50/min); afecţiuni vasospastice periferice; feocromocitom netratat; hipotensiune (hTA). În caz de hipersensibilitate la oricare din componentele produsului. Perioadă de alăptare. 

Atenție!: Copii şi vârstnici. Pacienţi trataţi cu blocante beta-adrenergice sistemice. Pacienţi trataţi cu antidiabetice. Hipertiroidieni. Pacienţi cu glaucom cu unghi închis carteololul trebuie adm. în asociere cu miotice. Nu se recomandă utilizarea lentilelor de contact pe durata trat. Este inclus în lista medicamentelor dopante la sportivi. 
Atenţie! asocierea cu: alfa-blocante, anestezice generale, antiaritmice, antihipertensive, antidiabetice. Precauţie la femei însărcinate, la şoferi şi la persoane cu activităţi de precizie. 

Reacții adverse: Locale: Diminuarea secreţiei lacrimale; iritaţie oculară cu senzaţie de arsură şi înţepături, fenomene de conjunctivită, blefarită şi keratită; tulburări vizuale, diplopie, ptoză palpebrală. Sistemice: bradicardie, dispnee, cefalee, oboseală, greaţă, scăderea libidoului, erupţii cutanate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel