CASPOFUNGINUM - prospect

Foto: Pixabay
CASPOFUNGINUM - prospect. Acţiune: Antifungic din clasa echinocandine; inhibă glucan-sintetaza, cu inhibarea formării 1,3-beta-D-glucan, component principal al peretelui celular al fungilor. 

CASPOFUNGINUM - prospect

Denumirea comercială: CANCIDAS; 

Prezentare: Pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă 

Indicații: Tratamentul aspergilozei invazive la pacienţi adulţi refractari sau cu intoleranţă la amfotericina B, la formulări lipidice ale amfotericinei B şi/sau la itraconazol. Lipsa de răspuns la trat. a fost definită ca progresie a infecţiei sau lipsa ameliorării consecutive administrării anterioare timp de minimum 7 zile de doze terapeutice dintr-o terapie antifungică eficace. Trat. empiric al pacienţilor adulţi sau copii şi adolescenţi neutropenici febrili, care sunt suspectaţi de infecţie fungică (cu specii cum ar fi Candida sau Aspergillus). 

Contraindicații: Hipersensibilitate la acetatul de caspofungină. 

Atenție!: Administrarea asociată a caspofungin cu ciclosporină trebuie limitată doar la acei pacienţi pentru care beneficiul potenţial depăşeşte riscul potenţial. În insuficiența hepatică (IH) medie se scade doza. Folosirea în IH severă necesită precauţie. 

Reacții adverse: Mai frecvente: febră, cefalee, greaţă, diaree, vărsături, valori crescute ale ALT, AST, fosfatazei alcaline, bilirubinei directe şi totale, hipokaliemie, anemie, leucopenie, hematocrit scăzut, flebită/tromboflebită, complicaţii la nivelul venei perfuzate, erupţii cutanate, prurit, eritem, hiperhidroză, artralgie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel