Cauza incendiului? Ministrul Sănătății: Așteptăm evaluarea de la ISU

Incendiu la ATI Piatra Neamț  FOTO: https://www.ziarpiatraneamt.ro/
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune că la prima evaluare un scurtcircuit ar fi fost cauza incendiului de la ATI Piatra Neamț, însă așteaptă raportul oficial al ISU.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune că medicul de gardă din secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Piatra Neamț, unde au murit 8 oameni într-un incendiu violent, are arsuri pe corp în proporție de 40%.

”Din evaluarea ultimă făcută de medicul plastician, 15-20% sunt arsuri de gradul patru pe membre”, afirmă ministrul, potrivit digi24.

Salon alăturat celui unde a avut loc incendiul a fost evacuat, iar pacienții, susține ministrul Tătaru, ”nu au suferit din cauza incendiului” și urmează să fie transferați spre Spitalul Modular din Lețcani, Iași. Tot la Iași vor fi transferați medicul de gardă și încă un pacient.

Întrebat dacă s-a comunicat cauza incendiului, ministrul a precizat că ar fi vorba de un scurtcircuit, însă nu se știe cert. ”Așteptăm evaluarea de la ISU”, a mai zis ministrul.

Acesta a mai afirmat că toți pacienții din spital rămân internați în unitatea medicală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel