Caz șocant: bebeluș tăiat cu bisturiul, în timpul operației de cezariană
03 sep 2018 / 22:50
Un caz șocant s-a petrecut într-o maternitate din orașul francez Reims. În timpul unei nașteri prin cezariană, un bebeluș a fost rănit cu bisturiul, relatează presa franceză. Leziunea a necesitat șase puncte de sutură și două copci. 
de  Steluța Indrei

Părinții au fost extrem de șocați când au primit vestea că bebelușul lor, născut prin cezariană la Clinica Reims-Bezanne, are o tăietură la nivelul craniului, potrivit France 3 Grand Est, care a nu a dat publicității nici identitatea familiei și nici pe cea a medicului responsabil de acest caz șocant. 

Vineri, 24 august, mama bebelușului a fost internată la clinică pentru naștere programată. A fost pregătită pentru operație, i s-a făcut o anestezie loco-regională, iar chirurgul procedează la efectuarea cezarienei. Dar în timpul operației, bisturiul chirurgul atinge scalpul bebelușui, provocându-i o leziune destul de srioasă. 

În fața acestui incident, mama se aștepta să i se spună ce s-a întâmplat. Medicul ginecolog i-a replicat doar că „nu e nimic grav, e în păr”, după cum a declarat femeia pe pagina ei de facebook. 

Conducerea clinicii, contactată de France 3, indică faptul că această situație este „un caz terapeutic extrem de rar”, că medicul și-a făcut meseria și că „niciun moment nu a fost pusă în pericol viața copilului sau a mamei. Reprezentanții admit totuși că medicul nu și-a găsit cuvinte potrivite față de mamă. Medicii afirmă că în viitor copilul nu va avea sechele. 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?