Caz șocant: bebeluș tăiat cu bisturiul, în timpul operației de cezariană

Un caz șocant s-a petrecut într-o maternitate din orașul francez Reims. În timpul unei nașteri prin cezariană, un bebeluș a fost rănit cu bisturiul, relatează presa franceză. Leziunea a necesitat șase puncte de sutură și două copci. 

Părinții au fost extrem de șocați când au primit vestea că bebelușul lor, născut prin cezariană la Clinica Reims-Bezanne, are o tăietură la nivelul craniului, potrivit France 3 Grand Est, care a nu a dat publicității nici identitatea familiei și nici pe cea a medicului responsabil de acest caz șocant. 

Vineri, 24 august, mama bebelușului a fost internată la clinică pentru naștere programată. A fost pregătită pentru operație, i s-a făcut o anestezie loco-regională, iar chirurgul procedează la efectuarea cezarienei. Dar în timpul operației, bisturiul chirurgul atinge scalpul bebelușui, provocându-i o leziune destul de srioasă. 

În fața acestui incident, mama se aștepta să i se spună ce s-a întâmplat. Medicul ginecolog i-a replicat doar că „nu e nimic grav, e în păr”, după cum a declarat femeia pe pagina ei de facebook. 

Conducerea clinicii, contactată de France 3, indică faptul că această situație este „un caz terapeutic extrem de rar”, că medicul și-a făcut meseria și că „niciun moment nu a fost pusă în pericol viața copilului sau a mamei. Reprezentanții admit totuși că medicul nu și-a găsit cuvinte potrivite față de mamă. Medicii afirmă că în viitor copilul nu va avea sechele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel