Cazul medicului de la Constanța infectat cu coronavirus. Lămuriri și decizia spitalului

Probe de sânge
După ce un medic de la un spital privat din Constanța a fost diagnisticat cu coronavirus Covid-19, reprezentanții unității medicale au implementat măsuri de siguranță și au luat mai multe decizii pentru protejarea pacienților.

„În contextual actual al măsurilor de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus Covid-19 și a faptului că doctorul Rusă Ion Marius este purtător asimptomatic de Covid-19 cu test pozitiv după întoarcerea din Austria, managementul Spitalului Euromaterna face următoarele precizări:

- Spitalul îndeplinește condițiile de autorizare sanitară de funcționare. Este pregătit pentru asigurarea asistenței medicale de urgență și pentru situații de criză, participând cu toate resursele la înlăturarea efectelor;

- Au fost implementate procedurile de lucru conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator cu Covid-19 conform instrucțiunilor Ministerului Sănătății și Direcției de Sănătate Publică Constanța;

- Conform acestor instrucțiuni, în Spital era interzis accesul vizitatorilor, s-au aplicat constant măsurile de igienă și dezinfecție, portul echipamentului de protecție, igienă mâinilor;

Medicul nu a operat după întoarcerea din străinătate

- Doctorul Rusă Ion Marius nu a asistat și nu a operat după întoarcerea din străinătate. Testul pe care l-a efectuat a fost la cerere, neîncadrându-se în metodologia de testare, fiind asimptomatic și întorcându-se dintr-o țară care nu figura în zona roșie sau galbenă. În cadrul programului de consultații de joi,a purtat echipament de protecție constând în masca, mănuși, igienă corectă a mâinilor,a suprafețelor. Contactii din ședințele la care a participat au fost declarați în cadrul anchetei epidemiologice și se urmează procedura cu aceștia privind testarea și izolarea. Conducerea spitalului a solicitat și DSP-ului Constanța suport pentru verificarea eficienței măsurilor implementate.

- Există în spitalul nostru un plan de măsuri privind prevenția și supravegherea infecției cu Covid-19. Astfel de măsuri au asigurat dezinfecția tuturor spațiilor administrative și medicale începând de ieri și până în prezent. Personalul a fost informat și instruit privind măsurile de prevenire și control a infecțiilor, li s-a solicitat tot suportul pentru menținerea măsurilor și asigurarea constanța a protecției lor, confirmarea promptă a cazurilor suspecte, supravegherea epidemiologică a contactilor.

- Pentru a gestiona corect măsurile de limitare a răspândirii infecției cu Covid-19, Spitalul nostru își restrânge activitatea la asigurarea urgențelor de obstetrică-ginecologie, reprogramând consultațiile și intervențiile pentru afecțiuni cronice

- Apelăm la întreg personalul medical Euromaterna la solidaritate și le cerem pacienților noștri să își păstreze încrederea în profesionalismul și corectitudinea aplicării măsurilor necesare pentru a desfășura actul medical în siguranță", anunță conducerea spitalului privat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel