CCR, decizie: carantina, NECONSTITUȚIONALĂ! Prima reacție a Guvernului Orban

Ordin
CCR a decis, joi, că prin ordin de ministru nu poate fi instaurată carantina. Ionel Dancă a făcut primele declarații după ce a decis CCR.

Curtea Constituţională a României (CCR), a decis, joi, ca fiind neconstituţională măsura carantinei în cazul persoanelor care vin în ţară, în contextul pandemiei de coronavirus. De semenea, mahgistrații au arătat că este neconstituțional dreptul Parlamentului de a aproba HG privind starea de alertă. Întreaga decizie o puteți citi pe DC News. 

Imediat după aflarea veștii, Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a făcut primele declarații: 

„Avem două decizii ale Curții Constituționale pe care le așteptăm să fie comunicate în mod oficial și evident vom aștepta și motivarea acestor decizii pentru a putea avea toate elementele la dispoziție și a face o evaluare în întregime a acestor dispoziții. În momentul de față, potrivit informațiilor apărute în spațiul public cu privire la deciziile Curții, sunt două lucruri esențiale”, a spus Ionel Dancă. 

Ce măsuri va lua Guvernul, aflați pe DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel