Ce ar trebui să facă femeile ca să prevină cancerul. Recomandările dr Patriciu Achimaș-Cadariu

Toamna, tânără   Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Dr Patriciu Achimaș-Cadariu a explicat la Interviurile DC News și DC Medical ce ar trebui să facă reprezentantele sexului frumos să prevină apariția cancerului.

Invitat la Interviurile DC News și DC Medical, dr Patriciu Achimaș-Cadariu a vorbit despre prevenția cancerului la femei. A exemplificat prin două măsuri. ”Screening-ul poate fi acceptat în varianta lui epidemiologică la cancerul de col uterin și cancerul de sân. Am dedicat sesiunea de anul acesta (n. r. a Forumului de OncoGinecologie) cancerului de col uterin pentru că e o problemă de sănătate publică”, a afirmat acesta.

Specialistul mai spune: 

”Incidența și mortalitatea în România este cea mai mare în Europa și eforturile trebuie susținute. Din păcate, această epocă a COVID-ului nu a fost una care să îmbunătățească lucrurile. Dimpotrivă. Recomandările Societății (n. r. de Obstretică și Ginecologie) la nivel mondial au fost de a opri recoltarea de examen citologic Babeș-Papanicolau. Și acest lucru nu ajută deloc. Să nu uităm că există și vaccinare, și să nu uităm și de eșecul campaniilor de vaccinare din 2007, 2008”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel