Ce ascunde un apetit mare la vârstnicii peste 60 de ani

Greutate sub control
Vârstnicii peste 60 de ani cu un bun apetit au comunități mai diverse și diferite de microbi în intestin decât cei care au un apetit slab.

Bacteriile intestinale sunt mai diverse și mai diferite la seniorii peste 60 de ani care au un bun apetit față de cei care nu au o mare poftă de mâncare. Cercetătorii de la King's College din Londra și de la Universitatea din Southampton sunt primii care identifică diferențele de bacterii intestinale bazate pe apetit între adulții mai în vârstă sănătoși.

Aceștia au mai descoperit că pofta de mâncare mai mică a fost asociată cu puterea și funcția musculară reduse, bacteriile intestinale fiind o potențială legătură între cele două. Seniorii cu un apetit sănătos au mai multe șanse de a avea microbi asociați cu diete bogate în legume și fibre.

”Un apetit slab poate duce la o alimentație slabă și la pierderea în greutate, ceea ce la rândul său poate duce la pierderea volumului muscular și, astfel, la reducerea forței musculare. Știm din cercetările anterioare că un apetit slab este legat de pierderea forței musculare, independent de pierderea generală în greutate. Avem acum nevoie de studii pentru a înțelege modul în care exact pofta de mâncare, bacteriile intestinale și funcția musculară se afectează reciproc și în ce ordine. Acest lucru ar putea informa dezvoltarea tratamentelor în viitor pentru a păstra masa și funcția musculară, pentru a îmbunătăți sănătatea la vârste mai înaintate”, afirmă Natalie Cox, cercetător clinic la Universitatea din Southampton, unul dintre autorii studiului, potrivit medicalxpress.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel