Ce culoare au legumele care întăresc sistemul imunitar

Anumite legume au efecte benefice asupra sistemului imunitar. 

Legumele  portocalii și verde închis, cum ar fi cartofii dulci, ardeii, morcovii, spanacul și broccoli sunt surse excelente de betacaroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A. Vitamina A este un nutrient care joacă un rol important în dezvoltarea și reglarea sistemul imunitar, conform unei revizuiri din septembrie 2018 în Journal of Clinical Medicine.


Vitamina A ajută, de asemenea, la protejarea sănătății pielii și a altor țesuturi epiteliale care acoperă organele corpului, precum și a membranelor mucoase care acoperă gura, nasul, vezica și plămânii. Aceste țesuturi și membrane protejează corpul acționând ca o barieră împotriva bacteriilor și virușilor și, de asemenea, prin prinderea și distrugerea germenilor care cauzează boli.

Vitamina A se găsește și în carne, ficat și lapte cu conținut ridicat de grăsimi, produsele de origine animală tind să fie bogate în grăsimi saturate și colesterol, astfel că nu este recomandat consumul în cantități mari. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel