Ce e mai eficient împotriva COVID: imunoglobulină sau plasmă? Dr Doina Goșa explică

Covid-19, sange
EXCLUSIV
Dr Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din București, a vorbit despre terapia cu imunoglobulină împotriva COVID-19.

Invitată la Academia de Sănătate, emisiune realizată de academicianul Irinel Popescu, dr Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din București, a subliniat nevoia de plasmă proaspătă în spitale și rolul terapiei cu imunoglobulină.

”Având în vedere că suntem în plină pandemie și avem nevoie de plasmă proaspătă pentru pacienții din spitale - în sensul că nu putem să facem stocuri. Deocamdată ne focusăm pe tratamentul cu plasmă convalescentă al pacienților din spitalele din țară în sensul că oferim plasma care e băgată în anticorpi. Într-o etapă ulterioară este foarte important ca și România să se alinieze celorlalte țări și să trimită plasma la fracționare deoarece noi n-avem fabrici de fracționare în România pentru a obține imunoglobulină. Tratamentul cu imunoglobulină este mai eficient decât tratamentul cu plasmă”, afirmă dr Doina Goșa.

Ce spune aceasta despre legislația privind donarea de plasmă puteți asculta mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel