Ce este monitorizarea Holter ECG și la ce ajută

Inima
Medicii de la Spitalul Militar Central din București explică, pe înțelesul tuturor, pe Facebook, ce este monitorizarea Holter ECG.

”Monitorizarea Holter ECG este o metodă de identificare, înregistrare și caracterizare a tulburărilor activității electrice a inimii, care se realizează, în general, într-un interval de 24-48 ore (posibil până la 7 zile)”, explică medici de la Spitalul Militar Central din București, într-o postare pe Facebook.

Această procedură se folosește ”în stabilirea conduitei diagnostice și terapeutice: adaptarea tratamentului medicamentos, indicația de implantare de cardiostimulator sau defibrilator cardiac, schimbarea celor epuizate sau nefuncționale”,

Specialiștii explică în ce constă procedura:

”Montarea este foarte simplă, fără nicio jenă pentru pacient.Se vor plasa electrozi pe pielea toracelui anterior. Zona trebuie să fie curată, bărbații trebuie să se radă, astfel semnalul va fi de calitate mai bună. Electrozii se conectează la firele care fac legătura cu aparatul de înregistrare. Dispozitivul, de mărimea unui telefon mobil de dimensiuni mici, este introdus într-o husă și fixat în jurul taliei, pe umăr sau după gât. Pacientul revine la medic unde se vor îndepărta electrozii, iar aparatul se conectează la un calculator în care se descarcă înregistrarea pentru a fi interpretată.

Înainte de montarea aparatului, bărbații trebuie sa își radă părul de pe torace; Pacientul poate să-și desfășoare activitatea zilnică obișnuită și va nota într-un jurnal perioadele de timp în care efectuează orice efort fizic.Îmbrăcămintea trebuie să fie cât mai lejeră. Este interzisă efectuarea de băi sau dușuri, dormitul pe aparatul de înregistrare; se va evita apropierea de zone de înaltă tensiune, de magneți, de detectoare de metal”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel