Ce influențează apariția alergiilor și astmului

Copii   FOTO: pexels.com
Un studiu susține că trăsăturile mamei predispun mai mult la alergii și astm decât cele ale tatălui. Cercetătorii vorbesc despre factorii prezenți în uter.

Cercetătorii danezi au descoperit că factorii prezenți în uter în timpul sarcinii ar crea un risc suplimentar de alergii și astm pentru copii, dar și că, în comparație cu trăsăturile tatălui legate de alergii și astm, trăsăturile unei mame creează un risc mai mare ca un copil să dezvolte aceleași trăsături în copilărie

”Acest studiu se adaugă la dovezile din ce în ce mai mari care leagă perioada sarcinii cu boala din copilăria timpurie. Găsim această descoperire foarte interesantă, deoarece eludează orice factori genetici cunoscuți sau necunoscuți care ar putea adăuga ereditatea astmului și alergiilor”, afirmă, într-un comunicat, autorul principal al studiului, Hans Bisgaard de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel