Ce legătură există între o formă rară de cancer și un parazit transmis prin mâncare
11 ian, 15:21
Cercetătorii au descoperit o legătură între un tip rar de cancer cerebral și un parazit infecțios transmis prin mâncare.
de  Florina Pop
Creier

Specialiștii americani coordonați de medicii James Hodge și Anna Coghill au observat o legătură între infecția cu Toxoplasma gondii (T. gondii), un parazit transmis prin carnea mai puțin gătită, și riscul de gliom, un tip de cancer cerebral, la adulți. Cercetarea acestora, publicată în Jurnalul Internațional al Cancerului, susține că persoanele care au gliom sunt mai susceptibile de a avea anticorpi împotriva parazitului decât un grup similar care nu avea cancer. Autorii studiului au analizat asocierea dintre riscul de gliom și anticorpii T. Gondii – măsurați ani înainte de diagnosticarea cancerului, arată medicalxpress.

Concluziile la care au ajuns sugerează că reducerea expunerii la acest parazit ar oferi un factor de risc modificabil pentru tumorile cerebrale extrem de agresive la adulți. ”T. gondii nu cauzează cu siguranță gliom în toate situațiile", menționează James Hodge.

Studiul științific poate fi citit AICI.

 

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?