Ce să NU faci dimineața, imediat după ce te-ai trezit. Greșeli care îți scurtează viața

Renunță la aceste greșeli care, în timp, îți scurtează viața. 

Nu te ridica brusc din pat

Recomandat este să mai tragi puțin de timp: întinde-te, cască liniștit, dă-i timp corpului și minții să se trezească. Probabil ți s-a întâmplat de multe ori să te ridici brusc din pat, dimineața, și să simți că inima îți sare din piept. Deci, nu mai procedat așa. Eventual, începe-ți ziua cu câteva exerciții de stretching. Îți încarcă trupul cu energie. 

Nu ține telefonul aproape de tine

Dacă ții telefonul lângă pat și ai setată alarma, există riscul să apeși butonul de Snooze repede și, în loc de câteva minute, să dormi câteva ore. Astfel, întârzii la serviciu sau la școală.

Renunță să te trezești cu gândul la Facebook

În momentul în care te trezești, primul lucru pe care îl faci este să intri pe Facebook. Mergi cu telefonul sau tableta și la baie. Acest obicei nu este sănătos. Telefoanele cu ecran LED au o așa-numită lumină albastră pe care creierul o percepe ca fiind lumina zilei, deci te poate obosi încă de la primele ore ale dimineții.

Nu sări peste micul dejun

O cafea sau o țigară nu înseamnă micul dejun. Acest obicei poate costa scump sănătatea. În timp, pot apărea probleme precum ulcer, gastrită, arsuri stomacale, colon iritabil etc., care, netratate la timp, ne pot duce pe un pat de spital.

O omletă cu o salată de crudități, pâine de secară cu guacomale și ou fiert, cereale cu lapte sunt variante nemaipomenite pentru mic dejun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel