Ce se întâmplă cu mușchii în timpul exercițiilor fizice

Mușchii alcătuiesc unele dintre cele mai integrale țesuturi din corp. Indiferent dacă sunteți un tânăr de 20 de ani sau un pensionar de 70 de ani, exercițiile fizice - în special exercițiile de rezistență - continuă să joace un rol important în sănătatea musculară. 

Beneficiile antrenamentului se datorează impactului direct pe care îl au activitățile fizice asupra țesutului muscular, în special în timpul activităților de antrenament de forță, notează Livestrong

Modificările musculare încep cu exercițiul de rezistență. Indiferent dacă mergeți la o alergare, faceți flotări sau ridicați greutăți, o formă de rezistență este plasată pe mușchi. Atunci când această rezistență este mai mare decât ceea ce corpul tău întâlnește în mod obișnuit în timpul zilei prin rutina obișnuită, procesul de hipertrofie musculară sau construirea mușchilor este activat.

Lacrimi microscopice

Când o rezistență mai mare decât normală este plasată pe un mușchi, în țesut apar mici lacrimi microscopice - perfect normale. Mărimea și severitatea lacrimii depind de intensitatea exercițiului. Din păcate, cu cât este mai mare lacrima, cu atât ai șanse mai mari de a dezvolta dureri după exercițiul fizic și supra-antrenarea poate duce la vătămări musculare, cum ar fi tulpini musculare sau chiar rupturi. Este important să obțineți echilibrul de intensitate corect pentru a vă îndeplini în siguranță obiectivele de antrenament.

Vindecarea și construirea

Lacrimile din țesutul muscular din exercițiu perturbă organele celulelor musculare. Această perturbare activează celulele satelite din afara fibrelor musculare, care se grăbesc spre zona de deteriorare. Aceste celule se reproduc, se maturizează în celulele crescute și fuzionează fibrele musculare. Acest proces formează noi șiruri de proteine musculare, ceea ce crește forța și dimensiunea vizibilă a mușchiului pentru a face față mai bine activităților fizice similare în viitor. Alte celule satelite sunt folosite pentru a vindeca țesutul deja deteriorat. Vindecarea țesutului muscular ajută, de asemenea, la ameliorarea oricăror dureri de la exerciții fizice.

Recomandări

Pentru a vedea beneficiile complete ale exercițiului fizic asupra mușchilor, precum și a restului corpului, urmați recomandările stabilite de Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor. Aceste recomandări includ cel puțin 150 de minute de exerciții aerobice moderat intense în fiecare săptămână - cum ar fi alergare, jogging, ciclism sau înot - precum și cel puțin două zile pe săptămână de antrenament de forță care vizează fiecare dintre grupurile musculare majore din brațe, picioare, miez, umeri, piept și spate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel