Cea mai importantă modificare în dietă pe care o puteți face. Experții Harvard spun

Alimente sănătoase
Medicii recomandă mereu să aveți grijă la valorile colesterolului și să limitați alimentele bogate în grăsimi. Experții de la Harvard vă recomandă o anume dietă.

Experții Harvard susțin că grăsimile saturate și colesterolul din dietă joacă un rol în nivelul colesterolului, dar ”cea mai importantă modificare dietetică pe care o puteți face pentru a reduce numărul colesterolului este de a ajusta modelul general al dietei”. Mai precis, ei recomandă ”o dietă bogată în fructe, legume, pește și cereale integrale” pentru că ”ajută în două moduri”.

”În primul rând, cu cât consumați mai multe dintre aceste alimente sănătoase, cu atât consumați mai puțin în general alimente bogate în grăsimi saturate și carbohidrați foarte rafinați, care ambele afectează sistemul cardiovascular. În al doilea rând, alimentele bogate în fibre vă ajută să vă reduceți nivelul de colesterol, făcând grăsimile dietetice nesănătoase mai greu de absorbit din intestin. Totuși, acest lucru nu funcționează pentru toată lumea. Pentru persoanele cu risc crescut de boli de inimă, eforturile dietetice nu se apropie de scăderea suficientă a colesterolului. Alte persoane sunt predispuse genetic să aibă colesterol ridicat din sânge, indiferent de ceea ce mănâncă”, explică specialiștii de la Harvard, într-o scrisoare trimisă abonaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel