Ceaiul de pătrunjel vindecă picioarele umflate în câteva zile. Cum să îl prepari

Unele persoane sunt predispuse la retenția de apă și pot prezenta umflături la nivelul membrelor inferioare.

Numit și edem, acest fenomen comun rezultă din acumularea de lichide în țesuturi. Pentru a preveni și trata această problemă, există unele alternative naturale.
Corpul uman este alcătuit din peste 65% apă, asigurând buna funcționare a tuturor celulelor.

„Pentru a menține acest echilibru, corpul are un sistem care reglează filtrarea și reabsorbția apei între vase, țesuturi și spații interstițiale”, potrivit dr. Ariel Toledano, flebolog. Dar, în unele cazuri, apa se poate acumula în anumite zone. Această retenție de lichide poate duce la „edem”, definit în mod obișnuit ca umflarea țesuturilor.

Ceai de pătrunjel - remediu

Se știe că diureticele ajută corpul să elimine excesul de apă și sodiu din corp. Acestea acționează prin stimularea producției de urină în organism. Printre cele mai bune diuretice naturale găsim pătrunjelul.

Ingrediente:

- 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt
- 1/2 litru de apă 

Pregătire:

Spală și usucă pătrunjelul, apoi taie-l fin. Fierbe ½ litru de apă, apoi adaugă pătrunjelul. Fierbe 10 minute, apoi ia de pe foc.

Filtrează preparatul și așteaptă să se răcească, apoi bea.

Beneficiile infuziei de pătrunjel

Foarte bogat în antioxidanți, pătrunjelul este plin de vitamine A, C și K, care au multiple proprietăți terapeutice. Această plantă aromatică conține, de asemenea, diverse săruri minerale, inclusiv potasiu, folat și fier. Este deosebit de eficient în tratarea tulburărilor digestive, cum ar fi gazele și balonarea, precum și durerile menstruale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel