Ceaiul verde ar putea trata alopecia androgenetică

Ceaiul verde este este foarte popular deoarece are un conținut ridicat de antioxidanți și poate fi încorporat în diverse produse.  

Nu numai că pungile de ceai verde sunt utilizate pentru a îmbunătăți pielea inflamată și extractele adăugate sunt în unguente pentru a trata condiloamele genitale, în să studiile arată că ingredientul este, de asemenea, benefic în tratarea  problemelelor legate de păr, potrivit Healthline.

De ce este util extractul de ceai verde?

Antioxidanții ceaiului verde sunt obținuți din compuși flavonoizi numiți catechine. Cea mai puternică catechină prezentă în ceaiul verde care este responsabil pentru presupusele beneficii pentru sănătate, precum prevenirea cancerului și a riscului de atac de cord, este epigalocatechinul galat (EGCG), notează MedicalDaily.

Acesta este motivul pentru care extractele de ceai verde pot fi găsite în șampoane și balsamuri, pentru a preveni căderea părului și pentru a menține calitatea părului. Însă problema eficienței sale este încă dovedită în studiile bazate pe om longitudinal. Se desfășoară cercetări pentru tratarea alopeciei androgenetice, o afecțiune care denotă pierderea hormonală a părului. Într-o oarecare măsură, starea afectează 50 la sută dintre bărbați și 25 la sută dintre femeile cu vârsta peste 50 de ani în Statele Unite.

Ciclul natural al creșterii părului cuprinde trei etape, faza de creștere a părului, perioada de tranziție și stadiul căderii părului. În faza de creștere a părului, cei doi hormoni, testosteronul și dihidrotestosteronul, pot dezechilibra și stimula căderea părului.

Un mic studiu finanțat de o entitate corporativă cu 10 participanți care au alopecie androgenetică indicată că părul ar putea fi regăsit cu EGCG. Rezultatele au fost puse pe seama unui supliment care avea o cantitate necunoscută de extract de ceai verde, grăsimi sănătoase, vitamina D, melatonină și izoflavone de soia. Prin urmare, nu se poate ști cât de mult din extractul de ceai verde a contribuit în mod special la creșterea părului.

Un alt studiu realizat pe șoareci a văzut că după ce au luat extracte de ceai verde timp de șase luni, aproximativ 33 la sută dintre ei au arătat, de fapt, semne de creștere a părului. Acest lucru a fost în comparație cu un grup de control. Pentru ființele umane care nu au alopecie androgenetică, posibilitățile de creștere a părului prin extract de ceai verde nu au fost încă dovedite.

Fluxul de sânge, oxigenul și substanțele nutritive sunt necesare pentru a susține sistemul integumentar, căruia îi aparține părul. De asemenea, este format din unghii, piele și păr. Un studiu mic, realizat cu 15 persoane, a descoperit că administrarea extractului de ceai verde într-un supliment a îmbunătățit fluxul de sânge și livrarea de oxigen pe piele cu 29%. Pe baza informațiilor disponibile, mergeți mai departe și încercați-vă norocul data viitoare când veți găsi EGCG pe eticheta unui balsam sau a unui șampon.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel