Ceaiurile care ne pot îmbolnăvi! Avertismentul unui medic nutriționist

Ceaiul verde e un super-aliment  FOTO: pexels.com
Medicul nutriționist Laura Ene trage un semnal de alarmă: ceaiurile, în mod special unele dintre ele, dacă le consumăm în exces, ne pot îmbolnăvi, pentru că ne dezechilibrează organismul. 

Ca să scăpăm de kilogramele în plus, apelăm la tot felul de trucuri, ceaiurile fiind unul dintre ele. Medicul nutriționist Laura Ene a explicat că unele dintre ele pot să ne îmbolnăvească, în timp ce altele ne fac bine. 

„Ceaiurile ne pot ajuta să slăbim, dar nu în afara unei hidratări corespunzătoare. Mai important decât ceaiul este hidratarea, cei doi litri de lichide pe zi nu sunt o glumă, ci sunt chiar formula potrivită nu doar pentru slăbit, ci și pentru un trai sănătos”, a spus medicul nutriționist la Antena 3.

Ce ceai să consumi în funcție de ora la care vrei să-l bei

În prima parte a zilei, a arătat aceasta, ar trebui să consumăm ceaiuri care au capacitatea de revigorare și care conțin antioxidanți, precum ceaiul negru și ceaiul verde. 

„Pentru masa de prânz aș recomanda un ceai mai degrabă digestiv. Sunt tot felul de formule pe piață, ceai de digestie ușoară, care să ne ajute efectiv digestia. La masa de seară aș recomanda un ceai pentru un somn liniștit, un ceai potrivit pentru a ne calma după zilele grele peste care trecem cu toții și pe care le resimțim. Ceaiurile ne fac rău doar când sunt în exces!”, a explicat dr Laura Ene. 

Tot a spune că sunt ceaiuri care nu sunt indicate în anumite situații sau care, consumate în exces, ne fac rău. 

„Există anumite ceaiuri care nu se recomandă în anumite tratamente, în curele de chimioterapie. Ceaiul de sunătoare poate să facă mai mult rău decât bine. Există ceaiul de lemn dulce care în exces poate să producă tulburări hidroelectrolitice în corp, elimină potasiul. Ceaiurile diuretice în exces și laxativele în exces pot să ne deshidrateze și să ne facă mai mult rău decât bine în încercarea de a elimina kilogramele în plus. Ceaiul diuretic înseamnă că stimulează eliminarea urinară de apă, iar ceaiurile laxative înseamnă că stimulează eliberarea colonului. Sunt foarte potrivite să le consumăm, dar cu măsură”, a spus Laura Ene, care este medic primar în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel