Cearșafuri rupte la Spitalul Județean din Sibiu. Reacția directorului

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Foto: Facebook.
Pacienți, medici și asistente de la Spitalul Județean Sibiu și-au manifestat nemulțumirea că primesc cearșafuri rupte de la spălătoria unității medicale.

Ceașafuri, spital. Unii pacienţi, dar şi medici, asistente şi infirmiere din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu sunt nemulţumiţi că primesc cearşafuri rupte de la spălătoria spitalului, care trebuie folosite pe paturile bolnavilor, dar şi în sălile de operaţii, fapt cunoscut de conducerea instituţiei, care declară că se caută cea mai bună soluţie pentru a rezolva cât mai rapid problema.

Directorul SCJU Sibiu, Cornel Benchea, spune că medicii s-au plâns că în unele secţii au ajuns, de la spălătoria spitalului, cearşafuri rupte. Una dintre soluţiile luate în calcul ca să nu mai fie rupte cearşafurile din spital este să se cumpere o maşină nouă de spălat. 
"Noi avem în bugetul pe anul acesta o maşină de spălat nouă. Probabil că şi maşina este de vină", a declarat, marţi, directorul SCJU Sibiu, Cornel Benchea, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, o maşină nouă de spălat, care să cureţe zilnic sute de cearşafuri pentru pacienţii spitalului, ar costa 400.000 de lei. SCJU Sibiu are peste o mie de paturi. Zilnic, cel puţin 300 de cearşafuri trebuie schimbate pentru pacienţi, mai ales cei internaţi în secţiile de Chirurgie. 
La spălătoria SCJU Sibiu lucrează 19 spălătorese, de două schimburi, de dimineaţa până seara, potrivit directorului Cornel Benchea. Cel mai mare spital public al Sibiului a cumpărat, în 2019, 20.000 de metri de pânză, folosiţi de cele patru croitorese ale spitalului ca să coasă cearşafuri pentru pacienţii internaţi. Toată lenjeria de pat folosită în saloanele şi sălile de operaţie ale SCJU Sibiu este cusută la croitoria proprie. Maşina din spălătoria spitalului are o vechime de cel puţin opt ani de zile, potrivit reprezentanţilor spitalului.

Unele surse din spital dau vina pe calitatea pânzei cumpărate la licitaţie, care ar fi de proastă calitate, motiv pentru care s-ar rupe foarte uşor. Spre exemplu, la secţiile de chirurgie un cearşaf care se pune pe patul unui pacient trebuie spălat zilnic, ceea ce duce la ruperea lui dacă pânza nu este dintr-un material mai rezistent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural
Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel