CEFIXIMUM - prospect

Foto: Pixabay
CEFIXIMUM - prospect. Acţiune: Cefalosporină orală, din generaţia a III-a, cu spectru asemănător cefotaximei; este rezistentă la hidroliza majorităţii beta-lactamazelor; bactericid, prin inhibarea sintezei peretelui bacterian. 

CEFIXIMUM - prospect

Denumirea comercială: EFICEF, XIFIA IN

Prezentare: Comprimate, comprimate filmate, granule pentru suspensie orală 

Indicații: În tratamentul infecţiilor bacteriene cu severitate diferită, produse de germeni sensibili la cefiximă dacă terapia pe cale orală este adecvată: bronşite acute şi exacerbări ale bronşitei cronice; pneumonii bacteriene; angine şi faringite, în special angine recidivante şi/sau amigdalite cronice; sinuzite şi otite acute; pielonefrite acute fără uropatie; infecţii urinare joase complicate sau necomplicate, cu excepţia prostatitelor; uretrite gonococice (la bărbaţi). 

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție!: Se face anamneza atentă a bolnavului înainte de adm., deoarece poate să apară hipersensibilitate încrucişată la peniciline (trat. se urmăreşte pentru depistarea hipersensibilizării). Dacă apare diaree în timpul tratamentului se poate suspecta apariţia colitei pseudomembranoase. În cazul trat. cronic sau repetat, pot apărea suprainfecţii micotice sau cu bacterii rezistente. Influenţarea rezultatelor testelor de laborator: reacţii fals pozitive la determinarea cetonelor în urină; reacţii fals pozitive la determinarea glicozuriei (dacă se utilizează metode enzimatice); test Coombs fals pozitiv pe perioada tratamentului. Prudenţă la pacienţii predispuşi la reacţii de hipersensibilitate (urticarie, erupţii cutanate) sau astm bronşic. La pacienţii cu tulburări gastrointestinale în antecedente (ca, de exemplu, colita ulceroasă, colita asociată antibioticelor), trebuie evaluat beneficiul tratamentului faţă de riscul apariţiei colitei pseudomembranoase. Se va utiliza cu prudenţă la pacienţii cu insuficienţă renală; în acest caz poate fi necesară adaptarea dozei zilnice, în funcţie de clearance-ul creatininei. Se întrerupe alăptatul pe parcursul trat. Pacienţii care conduc trebuie avertizaţi că poate apărea vertij. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel