Cele mai PUTERNICE alimente anti-cancer. Sunt cinci la număr

Cancerul
Cele șase alimente care pot combate cancerul sunt recomandate de cunoscutul medic William W. Li. 

1. Soia

 

Cercetările arată că soia este legată de longevitate și o sănătate mai bună. Într-un studiu realizat pe mai mult de 5.000 de femei cu cancer mamar, cu cât femeile au mâncat mai multă soia, cu atât au trăit mai mult. Consumul de soia a fost asociat cu o scădere, cu aproape 30%, a riscului de deces. 

Ai nevoie de aproximativ 10 grame de proteine ​​din soia pe zi.

2. Ceai verde

 

Există studii epidemiologice remarcabile care susțin beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde. Spre exemplu, Studiul privind sănătatea femeilor din Shanghai a urmărit 69.000 de femei și a constatat că cele care au băut ceai de cel puțin 3 ori pe săptămână au redus cu 37% riscul de cancer de colon, comparativ cu femeile care nu au consumat ceai verde.

Modul în care se prepară ceaiul poate face diferența. Scufundarea unui săculeț de ceai în sus și în jos, timp de câteva minute, este mai bună decât lăsarea acestuia să stea doar pe fundul cupei.

Ceaiul verde conține un bioactiv numit EGCG, care produce o enzimă antioxidantă naturală numită GSTP1, cu rol de a proteja ADN-ul de stresul oxidativ.

3. Roșii 

 

Roșiile conțin licopen chimic, care restricționează creșterea vaselor de sânge. Gătirea roșiilor în ulei de măsline mărește absorbția licopenului de două ori mai mult. Pentru niveluri ridicate de licopen, căutați: roșii San Marzano, roșii cherry. 

4. Vin rosu

 

Deși vinul conține câteva sute de compuși bioactivi, cel mai cunoscut este resveratrolul. Dar vinul roșu conține, de asemenea, polifenoli benefici, cum ar fi catehine, acid galic, quercetină și acid cafeic, printre altele despre care se știe că sunt antianginoase.

Cele mai puternice vinuri antianginoase sunt Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Petit Verdot. Rețineți că nivelurile ridicate de consum de alcool, inclusiv vinul, sunt periculoase și pot provoca fibrilație atrială, accident vascular cerebral hemoragic și cardiomiopatie, precum și cancer esofagian și hepatic. Totul cu măsură.

5. Bere

 

Berea conține xanthohumerol, care este un bioactiv antiangiogenic. Un studiu amplu, întreprins de Institutul Național al Cancerului din SUA, a fost Procesul de screening al cancerului de prostată, plămân, colorectal și ovarian, în care au fost înscriși 107.998 de persoane. A fost efectuată o analiză a legăturii dintre consumul de bere și cancerul de rinichi, cunoscut și sub numele de carcinom cu celule renale. Studiul a constatat că un consum de aproximativ cinci beri pe săptămână a redus riscul de cancer la rinichi cu 33 la sută.

Cine este dr. William W. Li 

 

Dr. William W. Li este medic și om de știință cunoscut în toată lumea, mai ales ca lider al Fundației pentru Angiogeneză, în cadrul căreia a avut contribuții revoluționare la înțelegerea a peste 70 de boli (inclusiv cancer, diabet, orbire, boli de inimă, obezitate). A publicat peste 100 de articole științifice în reviste ca Science, New England Journal of Medicine, Lancet și a predat la universități prestigioase, cum ar fi Harvard, Tufts și Dartmouth Medical School. Can We Eat to Starve Cancer, discursul de la TED Talk al doctorului Li, care se bazează pe impresionantele sale descoperiri despre angiogeneză, are peste 11 milioane de vizualizări și este unul dintre cele mai bune discursuri TED Talks din toate timpurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel