Celulele care dau reacțiile alergice fatale, identificate

Alergiile severe
Un nou tip de celule responsabile de reacțiile alergice fatale a fost identificat. Acest lucru ar putea schimba atât modul de testare, cât și de tratare a alergiilor.

Există milioane de oameni cărora contactul cu anumite alimente le poate provoca anafilaxia, o reacție alergică care le poate pune viața în pericol. Un nou studiu a descoperit un tip de celule necunoscut anterior, care favorizează reacția și ar putea fi utilizat pentru a identifica indivizii care sunt cel mai expuși riscului.

Studiul, condus de cercetătorii de la Școala de Medicină Yale și Laboratorul Jackson pentru Medicină Genomică, a fost publicat online în revista Science.

Cercetătorii au știut de mult că un anticorp numit IgE inițiază anafilaxia, care poate provoca accelerarea pulsului, probleme de respirația și chiar șoc anafilactic. Dar nu a fost clar cum anume o formă rară de IgE care se leagă puternic de alergeni (precum arahidele), a fost produsă de sistemul imunitar.

Unul dintre autori istudiului, Stephanie Eisenbarth, și echipa de cercetare au studiat șoarecii modificați pentru a face alergii severe și coprul lor să producă din abundență anticorpul IgE. Ei s-au concentrat pe două tipuri de celule imune, celule T și B. Prin experimente, au descoperit că un subset de celule T, pe care au numit-o Tfh13, ajută celulele B să formeze forma rară de IgE. Cercetătorii au examinat apoi probe de celule de la șoareci și pacienți cu alergii alimentare și respiratorii, confirmând prezența misterioasă a celulei Tfh13.

Celulele descoperite, rol în reacția alergică

 „Am descoperit un nou subset de celule T care sunt importante pentru reacțiile alergice – care sunt necesare pentru anafilaxie”, a declarat Eisenbarth, profesor asociat de medicină de laborator.

Această constatare ar putea duce la modificări ale modului în care sunt analizate studiile clinice în curs de desfășurare ce includ persoanele cu alergii și modul în care sunt testați și diagnosticați pacienții cu alergii.

Deși mulți indivizi au IgE în sânge, s-ar putea să nu fie de fapt în pericol de anafilaxie. Dar testarea pentru celula Tfh13 ar putea ajuta clinicienii să-i identifice pe cei mai susceptibili de a avea o reacție severă și, posibil, fatală, a menționat Eisenbarth.

În studiile viitoare, cercetătorii pot folosi, de asemenea, această perspectivă pentru a se concentra pe dezvoltarea de medicamente pentru a bloca răspunsul anafilactic, a adăugat ea.

 

Sursa: AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel