Celulele stem ale unor bolnavi de cancer, distruse după ce congelatorul spitalului s-a stricat

Medic
Un congelator a funcționat defectuos la Spitalul de Copii din Los Angeles, distrugând celulele stem depozitate de la 56 de pacienți, unii dintre ei fiind bolnavi de cancer.

Într-o declarație de miercuri, spitalul și-a cerut scuze și a spus că a trimis scrisori tuturor familiilor afectate și a stabilit o linie telefonică pentru ca părinții să sune dacă au întrebări. Acesta a spus că sănătatea copilului nu este în pericol, anunță CNN

"Aceste celule stem, care au fost colectate de la pacienți, au fost în depozit pe termen lung. Recolectăm în mod obișnuit celule timpuriu în cursul unui tratament de oncologie pentru copii pentru o posibilă utilizare viitoare. Când excesul de celule nu este necesar, acestea rămân în depozit în caz că acestea ar putea fi de ajutor în viitor ", au spus reprezentanții spitalului pentru CNN.

Senzorii de temperatură ai congelatorului au eșuat, iar garanțiile puse la dispoziție au fost insuficiente. De atunci au fost implementate mai multe modificări, inclusiv înlocuirea congelatorului defect, îmbunătățirea sistemului de monitorizare și alertă a senzorului și verificarea tuturor surselor de alimentare.

Elizabeth Anderson, al cărui fiu a fost unul dintre cei afectați, a declarat pentru CNN KABC că spitalul i-a adresat scrisoare fiului ei înștiințându-i despre eșec. Fiul ei, Sean, a spus că a trecut printr-un proces înfiorător pentru a obține celulele stem și a izbucnit în plâns când a citit scrisoarea.

"Odată ce ai trecut prin întregul proces de a face tot tratamentul, ți-ai deteriorat corpulAșa este chimioza dăunătoare sau radiația singură. Și așa este la fel cu celulele stem. El nu mai are opțiunea de a mai colecta altele", a spus mama pacientului, Elizabeth Anderson, îngrijorată că boala ar putea recidiva.

Sean a fost supus terapiei cu celule stem după ce a fost diagnosticat cu neuroblastom, un tip de cancer care se dezvoltă din celulele nervoase. El este bolnav de cancer de aproape trei ani, iar mama lui a spus că dacă ar fi știut ce este scrisoarea, nu l-ar fi lăsat să citească.

Dr. James Stein, ofițerul medical principal al spitalului, a spus că pacienții pot trece din nou prin procesul de recoltare.

„A existat o recidivă a bolii care a necesitat celule stem, pacienții pot avea celulele stem colectate din nou", a spus Stein pentru CNN.
Celulele stem se pot dezvolta în diferite tipuri de celule din corp și pot servi, de asemenea, ca un sistem de reparație internă pentru a reumple alte celule. În plus față de congelatorul stricat, spitalul și-a cerut scuze că a adresat scrisorile copiilor și a spus că revizuiește procesul de notificare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel