Centre medico-sociale în comune din 3 județe. Finanțare 85% elvețiană

Stetoscop
Șapte centre de servicii emdico-sociale au fost create în tot atâtea comune din județele Botoșani, Sălaj și Tulcea printr-un program româno-elvețian.

Centre medico-sociale. "Şapte comune au participat la acest proiect pilot. Vreau să îmi exprim recunoştinţa tuturor celor şapte comune pentru că au contribuit atât de activ în acest proiect pilot. (...) Mulţumirile mele merg către ministrul Sănătăţii şi cel al Muncii. Acest ghid este un studiu ce a durat mai mulţi ani. (...) Ghidul răspunde întrebărilor despre cum se pot îmbunătăţi funcţionarea serviciilor de sănătate în zona rurală. Ghidul care se lansează astăzi arată cum putem face în mod concret următorul pas în direcţia pe care toţi ne-a dorim, să îmbunătăţim serviciile medicale şi sociale în România rurală", a declarat, marţi, 25 iunie, în cadrul unei conferinţe, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Arthur Mattli, potrivit Agerpres.

Cele 7 centre comunitare de servicii medico-sociale integrate au fost înfiinţate în comune din judeţele Botoşani, Sălaj şi Tulcea prin Programului de Cooperare Elveţiano-Român, Fondul Tematic de Sănătate "Creşterea accesului la servicii medicale şi sociale: Servicii medicale şi sociale integrate la nivelul comunităţii".

85% din finanțare a asigurat-o statul elvețian, restul, statul român. În cadrul aceluiași proiect a fost generat şi un ghid pentru dezvoltarea unui centru comunitar de servicii medico-sociale integrate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel