Centru de îngrijire a persoanelor adulte cu dizabilități, deschis în Uricani
03 dec 2019 / 17:26
Noul centru pentru îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilități din Uricani are o capacitate de 30 de locuri, dar va deveni funcțional după anhajarea personalului.
de  Adisa Codruț
Asistent personal

Un nou centru de îngrijire a persoanelor adulte cu dizabilități, cu o capacitate de 30 de locuri, a fost inaugurat în orașul Uricani din Valea Jiului, funcționarea acestuia fiind asigurată din fonduri ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara, subordonată Consiliului Județean (CJ).

„Demersurile pentru înființarea unui nou serviciu de îngrijire și asistență destinat persoanelor adulte cu dizabilități în Valea Jiului au început încă din anul 2017, când a fost preluat de la Primăria Uricani imobilul situat în Aleea Progresului, nr. 1. De atunci și până în prezent, s-au realizat o serie de lucrări de igienizare și reparații, precum și dotările necesare astfel încât centrul să ofere servicii la standarde de calitate persoanelor cu dizabilități aflate într-o situație de risc", a informat marți CJ Hunedoara.

Toate lucrările și dotările din cadrul centrului s-au realizat din bugetul CJ Hunedoara, prin DGASPC, valoarea totală a acestora fiind de 587.094 lei.
Centrul de la Uricani va deveni funcțional imediat după încheierea procedurilor de angajare a personalului.

La sfârșitul trimestrului III al acestui an, în serviciile de găzduire, îngrijire și recuperare ale DGASPC Hunedoara se aflau un număr de 385 persoane, dintre care 341 sunt cu dizabilități, notează  Agerpres.

Aceste persoane sunt îngrijite în opt centre și două locuințe protejate, din tot județul Hunedoara.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?