Centrul de Transfuzii Sanguine din Miercurea Ciuc, activitate suspendată temporar

Sânge, donate
Centrul de Transfuzii Sanguine din Miercurea Ciuc și-a suspendat temporar activitatea de recoltare de sânge, în perioada 30 martie - 3 aprilie, întrucât nu mai există capacitate de stocare a stocurilor și a preparatelor sanguine.

„Din cauza măsurilor de precauție și prevenire a pandemiei cu noul coronavirus, secțiile din spitale internează doar urgențele majore. Din această cauză a scăzut mult consumul sângelui și al preparatelor sanguine. Având în vedere că stocurile de sânge și ale preparatelor sanguine sunt la maximul capacității de stocare, s-a luat decizia de a suspenda recoltarea de sânge în perioada 30 martie - 3 aprilie până la noi dispoziții", se arată pe pagina de Facebook a Centrului de Transfuzii Sanguine.

Directorul Centrului, Kopacz Ildikó, a declarat, pentru Agerpres, că măsura este una temporară, întrucât există „un decalaj între stocul de sânge existent, care este unul mare, și necesitățile spitalelor, în condițiile în care nu se mai internează decât cazurile urgente".

Kopacz Ildiko a făcut apel la înțelegerea donatorilor și a precizat că măsura este una temporară. Totodată, au fost sistate și recoltările mobile, din alte localități ale județului, iar deciziile ulterioare vor fi comunicate din timp donatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel