Certificat digital de vaccinare COVID, cerut de companiile aeriene: ar fi un PAS important

Călătorie
Companiile din Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) cer Uniunii Europene să introducă un certificat european digital comun de vaccinare COVID.

Reprezentanții Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA) a cerut tuturor ramurilor Uniunii Europene să susțină o inițiativă a primului ministru grec Kyriakos Mitsotakis de a conveni un certificat european comun de vaccinare digitală COVID-19 care să le permită celor care sunt vaccinați să călătorească liber în Europa fără testare COVID. Au trimis și o scrisoare deschisă adresată lui Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

”Inițiativa prim-ministrului Mitsotakis ar trebui adoptată de urgență de către Comisie și toate statele membre. Vaccinarea este o cheie fundamentală pentru redeschiderea în siguranță a granițelor și stimularea redresării economice. Un certificat paneuropean de vaccinare recunoscut reciproc ar fi un pas important către acordarea încrederii guvernelor de a-și deschide frontierele în siguranță, iar pasagerilor încrederea de a zbura fără bariera carantinei ”, a spus director general al IATA, Alexandre de Juniac.

Potrivit acestuia, măsurile dispuse ar trebui dublate cu accelerarea programelor de vaccinare: 

”Suntem în zilele foarte întunecate ale acestei pandemii. Dar măsurile dure luate combinate cu accelerarea programelor de vaccinare trebuie să ne dea speranța că putem restabili în siguranță libertatea de mișcare. Acest lucru va salva locuri de muncă, va ușura angoasa mentală, va reconecta familiile și va reînvia economia. Pentru a face acest lucru în condiții de siguranță și eficiență, planificarea este esențială. Propunerea primului ministru Mitsotakis pentru certificatele de vaccin va fi un factor cheie. Progresele privind eliminarea sau reducerea carantinelor pot fi realizate cu ajutorul protocoalelor de testare. Dar ceea ce avem nevoie acum este ca guvernele să înceapă să lucreze împreună mult mai eficient. Acțiunile guvernamentale unilaterale au reușit să demonteze rapid conectivitatea globală. Reconstruirea va avea nevoie de coordonare”.

Comunicatul IATA, AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel