Cezar Irimia: Decizia CCR e o condamnare la moarte! Pacientul are dreptul să se trateze unde vrea!

Cezar Irimia
EXCLUSIV
Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, spune că decizia CCR de a declara neconstituțională Ordonanța care permitea spitalelor private să trateze pacienți prin programele naționale curative este o condamnare la moarte! „Banul trebuie să urmeze pacientul” spune președintele FABC.

Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, a declarat, EXCLUSIV pentru DC Medical, că decizia CCR care a admis cu unanimitate de voturi, excepția de neconstituționalitate formulată de Avocatul Poporului, și a constatat că Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 25/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, este neconstituţională, în ansamblul său, este o condamnare la moarte!

„Nu poate să declare așa ceva! Banul urmează pacientul! Este o încălcare flagrantă a drepturilor pacientului, precum și a drepturilor omului! Deci, nu poate Curtea Constituțională să-mi spună ie, pacient, unde mă duc să mă tratez, pentru că banul urmărește pacietul! Ăsta e principiul! Privatul nu este în România, deocamdată, alternativă la sistemul de stat, este o completare a nevoii. Eu nu sunt avocatul privatului, dar nu se poate așa ceva. Va avea niște consecințe grave! O să ies cu un comunicat, asta este condamnarea la moarte a pacienților de către Curtea Constituțională! Eu nu am știu de decizia asta, dar este o crimă. (...) Este un atentat la siguranța națională”, a punctat Cezar Irimia, pentru DC Medical. 

Citește și: Spitalele private nu pot intra în programele naționale de sănătate! Decizia CCR anulează liberalizarea

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel