Chirițoiu: Ce faci dacă la farmacie ți se impune să cumperi produsul scump, nu varianta ieftină

Farmacie
Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a explicat, la DC News, ce trebuie să facem atunci când la farmacie ni se dă medicamentul scump nu varianta ieftină. 

„Pe zona de medicamente cu rețetă cred că lucrurile sunt în general OK. În ultimii ani s-a și mărit numărul de medicamente, pentru prima dată cred, acum doi ani, după mulți ani au fost introduse noi medicamente pe listă. Prescrierea, conform legii, medicii sunt obligați să prescrie substanța și nu numele medicamentului, în felul acesta pacienții ar trebui să primească în farmacii varianta ieftină. Dacă farmaciile nu le oferă varianta ieftină, încalcă legea și pot fi sancționate. Și oamenii ar putea să încerce la altă farmacie. Acum, recunosc, pentru un om în vârstă, bolnav, nu e ușor să meargă din farmacie în farmacie. Dar există concurență pe piața de farmacii. Există multe farmacii în orașele noastre. Trebuie făcut și efortul ăsta. Dacă ni se cere o contribuție mare din buzunarul propriu pentru medicament, cred că merită să încercăm și la altă farmacie. Pentru că dacă legea e aplicată corect, pentru medicamentele compensate trebuie să existe disponibilă și varianta unde omul nu are de plătit practic nimic din buzunar”, a punctat Bogdan Chirițou, președintele Consiliului Concureței, la EXCLUSIV la DC News. 

Când vom avea o vaccin contra COVID19 și cum e stabilit prețul corect la măștile chirurgicale, aflați în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel