Chlamydia Pneumoniae, simptome și complicații

Chlamydia pneumoniae este o specie de bacterii din familia Chlamydia. Majoritatea cazurilor de infecție cu Chlamydia pneumoniae nu provoacă simptome sau cauzează simptome ușoare care nu sunt recunoscute ca boală. În unele cazuri, infecția poate provoca o boală respiratorie, uneori cu manifestări și simptome clinice caracteristice.

Aproximativ 50 la sută dintre americanii în vârstă de 20 de ani și mai mari au experimentat o infecție cu Chlamydia pneumoniae, iar reinfecția mai târziu în viață pare comună, anunță Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor.

Tuse și febră

Simptomele de tuse, uneori pe o perioadă îndelungată, pot semnala un caz de pneumonie sau bronșită din cauza unei infecții cu Chlamydia pneumoniae. Aceste boli constituie bolile cele mai frecvent recunoscute legate de Chlamydia pneumoniae, notează dr. Cho-Chou Kuo, într-un articol din 1995 în „Clinical Microbiology Review". Simptomele de febră pot însoți tusea. Simptomele pot avea un debut caracteristic sub-acut, ceea ce înseamnă că încep destul de rapid, dar nu brusc. Dr. Chou observă că, de multe ori, când pacientul vede un medic, simptomele febrei s-au rezolvat deja. Bolile asociate cu infecțiile cu Chlamydia pneumoniae sunt adesea ușoare, iar oamenii tind să aștepte mai mult înainte de a vedea un medic după debutul simptomelor decât în cazul altor infecții respiratorii acute, notează Livestrong.

Durere de gât

Durerea în gât, unul dintre simptomele principale ale faringitei, poate apărea aproape de începutul unei boli cauzate de Chlamydia pneumoniae. Multe virusuri și mai multe bacterii diferite pot provoca faringită, o inflamație a gâtului. Atunci când bacteriile Chlamydia pneumoniae provoacă infecția, persoana infectată poate prezenta și răgușeală concomitentă. Dr. Chou subliniază că la cei cu infecții cu Chlamydia pneumoniae, apariția simptomelor apare uneori în două faze, cu simptome faringite în stadiile incipiente. Aceste simptome se rezolvă adesea înainte de începutul pneumoniei sau sindroamelor bronșite. Cefaleea, un alt simptom tipic de faringită, poate însoți simptomele durerilor de gât.

Probleme de respirație

O infecție cu Chlamydia pneumoniae poate provoca dispnee sau simptome de respirație grea, potrivit Bibliotecii Merck Online Manuals Merck Manuals. Bronsita asociata cu Chlamydia pneumoniae poate provoca o senzatie de etanseitate in piept si lipsa de respiratie. Scurtarea respirației este, de asemenea, un simptom al pneumoniei, împreună cu durerea toracică care crește în timpul inspirației sau în timp ce tușește. Merck menționează tahipnee, o frecvență anormal de rapidă a respirației și tahicardie, o frecvență cardiacă anormal de rapidă ca și alte simptome ale pneumoniei. Simptomele congestiei nazale, împreună cu picurarea post-nazală, pot afecta cele cu sinuzită cauzate de Chlamydia pneumoniae.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel