Cinci indicii că ai putea avea arterele înfundate

Aceste indicii pot indica faptul că ai putea avea arterele înfundate și boli de inimă subiacente, potrivit cardiologului Joel K. Kahn, MD.

În fiecare an în, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), aproximativ 735.000 de persoane suferă un atac de cord și 610.000 de oameni mor de boli coronariene (CHD), numai în Statele Unite. notează revista medicală TheHealthy.

"Prevenirea bolilor cardiace este principalul obiectiv al medicului, însă, vitală în tratarea acestor afecţiuni este depistarea precoce", spune cardiologul Joel K. Kahn, MD. 

Potrivit medicului, acest lucru poate duce la modificări ale stilului de viață și ale terapiilor medicale care pot întârzia debutul unui atac de cord; aproape 80 la sută din bolile de inimă pot fi prevenite cu modificări ale stilului de viață. Mulți dintre pacienții sunt șocați să afle despre următoarele simptome care pot indica prezenţa unor afecţiuni grave.

Disfuncţii erectile

Bărbații au un sistem de avertizare silenţios pentru CHD. Atunci când erecția este dificilă sau imposibilă, poate fi un semn al arterelor pelviene înfundate, care se manifestă înainte ca un atac de cord să lovească. Există, în medie, trei până la cinci ani între debutul ED și constatarea CHD, suficient timp pentru a detecta și a lucra la prevenirea problemelor cardiace.

Dureri de picioare 

Aceasta este cunoscută sub numele de claudicație. Ateroscleroza poate bloca arterele picioarelor, în special la fumători, înainte de diagnosticarea CHD. Acest simptom necesită o consultaţie rapidă. Medicul dumneavoastră va examina pulsul picioarelor și va efectua măsurători simple ale tensiunii arteriale și a fluxului sanguin pentru a confirma un diagnostic de circulație deficitară. Este crucial ca bolile de inimă să fie diagnosticate cât mai devreme, deoarece există multe tratamente dietetice și medicale care pot ajuta. "Îi sfătuiesc pe pacienții mei să mănânce mai multe alimente pe bază de plante și mai puține produse de origine animală și să înceapă un program de mers pe jos. Durerea lor de picioare s-a rezolvat complet în câteva săptămâni și nu a reapărut ani întregi. Oricine are oricare dintre semnele de CHD silențios ar trebui să-și cunoască tensiunea arterială, colesterolul și glucoza. Întrebați-vă medicul dacă trebuie să vi se verifice afecțiunile cardiace cu un EKG, o imagistică coronariană CT sau un test de rezistenţă la efort", spune cardiologul Joel K. Kahn, MD.

Maxilarul strâns

Acest simptom al arterelor înfundate apare mai des la femei, dar și bărbații ar trebui să fie conștienți de asta. Potrivit Școlii Medicale Harvard, durerile la maxilar și gât sunt simptome comune ale anginei, care este disconfortul care rezultă din fluxul sanguin slab către o parte a inimii. Durerea apare deoarece nervul vag (principalul nerv care transportă semnale de durere din inimă) este în contact constant cu gâtul, maxilarul, capul și brațul stâng.

Dureri lombare

Durerea inferioară a spatelui s-ar putea să nu fie un simplu semn al îmbătrânirii mușchilor. Potrivit comunității medicilor pentru medicină responsabilă, spatele inferior este, de asemenea, adesea una dintre primele părți ale corpului care acumulează placă. Vei simți durere, deoarece fluxul de sânge redus în zonă poate slăbi discurile care amortizează vertebrele.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel