Cinci pași pentru o digestie mai bună în timpul sarcinii

Problemele digestive, cum ar fi diareea, indigestia, gazele și arsurile la stomac, sunt toate afecțiuni comune în timpul sarcinii. Simptomele sunt cauzate de obicei de modificările hormonale, de obiceiurile alimentare proaste și de presiunea suplimentară pe care copilul în creștere o plasează pe tractul intestinal.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să suferi, notează Livestrong. Iată cinci modalități de a vă menține sistemul digestiv fără probleme în toate cele trei trimestre ale sarcinii.

Pasul 1

Sportul timp de cel puțin 30 de minute în fiecare zi ajută la stimularea sistemului digestiv și încurajează mișcările intestinale regulate. Faceți o plimbare rapidă, înotați într-o piscină sau pedalați bicicleta staționară.

Pasul 2

Mâncați cel puțin 28 de grame de fibre în fiecare zi pentru a îmbunătăți digestia. Mizați pe alimentele bogate în fibre, inclusiv fasole, cereale integrale, fructe și legume.

Pasul 3

Consumați mai multe alimente bogate în probiotice, cum ar fi iaurtul, kefirul și usturoiul. Probioticele sunt un tip de bacterii „bune" din intestin care ajută la combaterea bacteriilor dăunătoare care contribuie la problemele digestive. Deși nu există o doză recomandată pentru probiotice, „Eating Well" sugerează consumul zilnic a cel puțin unei porții de alimente bogate în probiotice.

Pasul 4

Pregătiți-vă alimente bogate în prebiotice, precum cereale integrale, usturoi, banane și miere. Prebioticele sunt un tip de fibre dietetice indigestibile din care probiotice se hrănesc. Ele ajută la îmbunătățirea digestiei prin hrănirea bacteriilor bune din organism. Pentru cele mai bune rezultate, consumă zilnic cel puțin două porții de alimente bogate în prebiotice.

Pasul 5

Bea cel puțin zece cani de apă în fiecare zi pentru a accelera digestia și a ajuta scaunele să treacă mai ușor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel