Cine plătește campaniile anti-vaccinare. Sponsorizări de milioane, afaceri profitabile

Leacurile naturiste sunt prezentate drept alternative la vaccinare de către cei care le vând pe bani buni
Cum se pot susține campanii de discreditare a vaccinurilor pe rețelele sociale? Cu bani. Cu mulți bani.

Grupurile care se opun vaccinării susțin că își pot acoperi cheltuielile de funcționare din mici donații obținute de la părinții îngrijorați. Washington Post a descoperit însă că acest demers este finanțat de unii producători de suplimente și terapii naturiste.

Aproape 3 milioane de dolari au fost oferiți de un singur donator unui grup antivaccinist care finanțează site-ul National Vaccine Information Center. Suma reprezintă 40% din totalul donațiilor atrase, scrie WP. Donatorul, un medic american osteopat, a făcut o avere vânzând leacuri naturiste și suplimente pe care le prezintă drept alternative la vaccinare. Site-ul ong-ului sponsorizat cu 3 milioane de dolari consideră firma de produse naturiste un partener și îi promovează prin link activ vânzările de suplimente. Investiția în discreditarea vaccinurilor este profitabilă. Averea medicului care a sponsorizat site-ul amintit a trecut de 100 de milioane de dolari, amintește Washington Post.

Și autoritățile de reglementare din Europa au avertizat producătorii de suplimente să nu mai facă reclame mincinoase, fără dovezi care să ateste beneficiile invocate. Spre deosebire de medicamente, care sunt testate de EMEA și care trebuie să-și dovedească eficacitatea și eficiența, suplimentele sunt înregistrate la Minsiterul Agriculturii, la fel ca ciocolata sau supa la plic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel