Ciocolata neagră. Ce se întâmplă în creier dacă o miroși

Ciocolata neagră pare a fi mai mult decât un desert delicios. Oamenii de știință arată că pe lângă proprietățile benefice pe care acest aliment le are asupra organismului, simpla mirosire a acesteia ar putea reduce senzația de foame.

Ciocolata neagră este plină de nutrienți benefici pentru sănătate.

Semințele arborelui de cacao, din compoziția acesteia, sunt una dintre cele mai bune surse de antioxidanți de pe planetă.

Gustul amar al ciocolatei negre ar putea ajuta la scăderea poftei de mâncare și la diminuarea poftelor pentru dulciuri, potrivit unui studiu publicat în jurnalul medical Nature. 

Cercetătorii cred, de asemenea, că acidul stearic din ciocolata neagră poate ajuta digestia lentă, crescând în senzația de sațietate. 


Mai mult, se pare că simplul act de a mirosi ciocolata neagră poate produce același efect.

Un studiu a observat că mirositul ciocolatei negre cu  85% cacao a scăzut atât apetitul, cât și hormonii foamei la fel de mult ca și consumul acesteia.

 

Studiul integral, aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel