Circa 200 de persoane cu toxiinfecție alimentară, după ce au consumat spanac contaminat

Spanac
Circa 200 de persoane din patru provincii din Turcia au fost diagnosticate cu toxiinfecție alimentară după ce au consumat spanac contaminat, au anunțat autoritățile.

Circa 200 de turci au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară în weekend. Ierburi toxice amestecate cu spanac și vândute la Istanbul și provinciile nord-vestice Edirne, Tekirdag și Kocaeli au îmbolnăvit 196 de persoane, a declarat marți ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, în fața parlamentului.

Dintre acestea, 21 au rămas internate. Pacienții au acuzat greață, vedere încețoșată și alte simptome de toxiinfecție alimentară. Cazurile au fost semnalate pentru prima dată duminică.

Deși Koca a îndemnat oamenii să nu intre în panică, precizând că incidentele nu au pus în pericol viața celor care au consumat spanacul, comercianții de la o piață angro din Istanbul au aruncat toate stocurile de spanac, un aliment de bază în bucătăria turcească, notează Agerpres.

Un comerciant din Istanbul a povestit că a aruncat 250 de cutii de spanac după ce nu a reușit să le vândă, potrivit agenției Anadolu. Guvernatorul provinciei Tekirdag a declarat că au trimis mostre la un laborator din Istanbul pentru analize suplimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel