Circa 500 de copii născuți printr-un program unic în România. Câte locuri mai sunt vacante

Bebeluș
Aproape 500 de copii s-au născut și peste 100 de sarcini sunt în evoluție prin programul ”FIV - O șansă pentru cuplurile infertile” din București, program unic în Rom ânia.  

Reprezentanții Primăriei București anunță că programul ”FIV - O șansă pentru cuplurile infertile!”, apărut în 2018, a înregistrat un record: aproape 500 de copii născuți, peste 100 de sarcini în evoluție, 1.000 de locuri deja ocupate și alte 1.000 de locuri disponibile din 15 august. 

Programul FIV 1 - ”O șansă pentru cuplurile infertile” a început în urmă cu doi ani și a fost ”un succes extraordinar”, scrie edilul Bucureștiului, Gabriela Firea. De aceea a fost continuat prin FIV 2, cu o durata de 2 ani și 2.000 de locuri disponibile, dublu față de FIV 1. Fiecare cuplu cu recomandare medicală pentru fertilizare in vitro primește 3.000 de euro.

”Primele 1.000 de locuri din cadrul proiectului FIV 2 - „O șansă pentru cuplurile infertile”, alocate exercițiului financiar 2019, au fost ocupate în mai puțin de cinci luni. În martie 2020, la debutul pandemiei cu noul coronavirus, înscrierea și procedurile pentru a doua etapa a proiectului au fost suspendate. În cele din urmă, pe data de 15 august aplicația s-a redeschis până la ocuparea celorlalte 1.000 de locuri din cadrul programului FIV 2, alocate exercițiului financiar 2020.· În situația în care, după evaluarea dosarelor depuse pentru FIV 2, de către Unitatea de Implementare a Proiectului, se va constata ca unele dintre acestea nu îndeplinesc condițiile impuse prin Regulament, aplicația online https://fiv2.assmb.ro/ va fi redeschisă temporar, până la acoperirea numărului de locuri rămase disponibile”, mai arată edilul Bucureștiului pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel