Colesterolul, cât de dăunător este și cât de ușor îi poți reduce nivelul

Colesterol
Colesterolul este deja cunoscut ca fiind dintre factorii cei mai dăunători pentru vasele sanguine și cel care crește riscul de atac de cord sau AVC. Un medic explică de fapt cum acționează și cum putem să-i reducem nivelul.

Majoritatea oamenilor știu că nivelul ridicat al colesterolului este rău pentru inima lor, dar puțini oameni înțeleg cu adevărat ce este colesterolul. Dr. Claire Haga, medic de familie din Clinica Mayo, explică de ce este atât de strâns legat de problemele cardiace. De asemenea, discută despre puterea pe care o are fiecare de a controla nivelul colesterolului.

„Ai nevoie de colesterol pentru a ajuta la formarea creierului sănătos. Cu toate acestea, există colesterolul rău, iar acesta este cel care construiește plăcile din arterele noastre", spune dr. Haga. „Și asta este îngrijorător”.

Colesterolul este o substanță ceroasă care se găsește în grăsimile din sânge. Când aveți colesterol ridicat, puteți dezvolta depozite de grăsime în vasele de sânge, ceea ce în cele din urmă ar putea face dificilă circulația suficientă de sânge prin artere.

„Deci, colesterolul rău: atunci când plăcile se construiesc, dacă se rup, pot provoca un atac de cord sau chiar pot cauza un accident vascular cerebral”, spune dr. Haga.

Ea mai arată că alimentele sunt cele care ne afectează nivelul de colesterol, deci avem puterea de a-l controla. „Exemple de grăsimi trans: multe dintre acestea sunt în produsele care sunt preambalate, uneori lucruri precum gogoși sau fursecuri”, spune dr. Haga. „Există lucruri pe care ar terbui să le elimiați, cum sunt fast food-ul, sau mâncarea prăjită. Ar trebui să încercați într-adevăr să le eliminați. De asemenea, încercați să reduceți grăsimile saturate care se găsesc adesea în produsele animale, cum ar fi slănină sau unt”, mai spune ea.

Dr. Haga spune că, de asemenea, putem scădea colesterolul atunci când luăm mai mult omega-3, care sunt grăsimi bună pe care le găsim în pește, nuci și avocado. Consumarea mai multor proteine din zer în alimentație poate scădea și colesterolul.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel