Combinația care face creierul fericit și sănătos

Mâncare
Un anume regim alimentar combinat cu sport ar fi formula unui corp sănătos, dar și a unui creier în formă optimă, susține un studiu.

Cercetătorii au studiat efectele unui regim de exerciții de 12 săptămâni asupra a 148 de aviatori ai Forțelor Aeriene. Jumătate au primit o băutură nutritivă de două ori pe zi, care a inclus proteine, acidul gras omega-3, DHA, luteină, fosfolipide, vitamina D, Vitamine B și alți micronutrienți, împreună cu un compus care promovează mușchii cunoscut sub numele de HMB. Jumătate au primit o băutură placebo. Nici cercetătorii, nici participanții nu știau cine a primit băutura îmbogățită cu nutrienți sau placebo. Regimul de exerciții a combinat antrenamentul de forță și provocările de fitness aerob cu intervale de intensitate mare.

La ambele grupuri s-a observat o îmbunătățire atât a funcției fizice, cât și a celei cognitive, cu câștiguri adăugate în rândul celor care au consumat în mod regulat băutura nutrițională

”Cei care au consumat suplimentul nutritiv au văzut toate aceste îmbunătățiri și multe altele. De exemplu, au fost mai capabili să păstreze noi informații în memoria lor de lucru și au avut răspunsuri mai rapide la testele de inteligență fluidă decât cei care au luat placebo. (...) Puterea fizică a crescut în ambele grupuri ca urmare a pregătirii fizice”; precizează autorii studiului, într-un comunicat.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel