Comportamentul necinstit reduce capacitatea de a înțelege emoțiile celorlalți

Comportamentul necinstit reduce capacitatea de a observa emoțiile celorlalți, acesta este rezultatul unui studiu. Mai mult, cei care au trișat o dată sunt predispuși să o facă și a doua oară.

Oamenii care au un comportament necinstit nu fac rău doar celor pe care-i nedreptățesc, ci și lor înșiși. Julia Lee, profesor asistent de management la Universitatea din Michigan Ross School of Business, a descoperit că persoanele care se angajează într-un comportament necinstit devin mai puțin exacte la înțelegerea emoțiilor celorlalți oameni.

Rezultatele sugerează că acțiunile neetice pot afecta direct modul în care oamenii gândesc.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, Lee și colegii lui Ashley Hardin de la Universitatea Washington, Bidhan Parmar de la Universitatea Virginia și Francesca Gino de la Universitatea Harvard, au conceput experimente precum un joc de zaruri: aruncarea lor, prezicerea rezultatului, iar cei care au prezis rezultatul corect, primind bani pentru asta.

Incapabili să observe emoțiile altora 

Pentru unii participanți a fost posibil să trișeze, pentru a câștiga mai mulți bani, în timp ce pentru alții, nu a fost posibil. Apoi, participanților li s-a cerut să aprecieze emoțiile altor persoane; un experiment a folosit actori din videoclipuri, în timp ce un altul a folosit oameni reali, în laborator.

„Am descoperit că există o relație între comportamentul rău și capacitatea de a citi emoțiile celorlalți”, a spus Lee.

În studiu, înșelăciunea a dus la o capacitate redusă de a interpreta cu exactitate sentimentele celorlalți. Lucrarea, publicată în Journal of Experimental Psychology: General, se crede a fi care a stabilit o astfel de legătură.

Citirea emoțiilor este o abilitate importantă, a spus Lee, pentru că nu poți oferi ajutor, dacă nu poți nici măcar să obseervi că ceva nu este în regulă.

În plus, cercetătorii au descoperit că, după ce au înșelat o dată, capacitatea redusă de a citi emoțiile a făcut ca participantul să fie și mai predispus să înșele a doua oară.

"Este un ciclu vicios", a spus Lee. „Am avut un studiu care a arătat că, urmare a acestui ciclu vicios, ești și mai probabil să dezumanizezi alți indivizi”.

 

Sursa, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel