Condiment banal, posibil tratament pentru Alzheimer și herpes genital

Curry  FOTO: pexels.com
Cercetătorii caută dovezi științifice ca un ingredient banal să fie folosit pentru tratarea Alzheimerului.

Condiment, Alzheimer. Oameni de știință din Australia, Canada și SUA au demonstrat, prin experimente pe animale, că administrarea de curcumină sub formă de nanoparticule ar împiedica deteriorarea cognitivă și ar inversa daunele.

Cercetătorii de la Universitatea din Australia de Sud, Universitatea McMaster din Canada și Universitatea A&M din Texas au arătat că curcumina poate fi livrată eficient în celulele umane prin intermediul nanoparticulelor minuscule. Sanjay Garg, profesor de Științe farmaceutice la UniSA și colegul său, dr. Ankit Parikh, fac parte dintr-o echipă internațională care a dezvoltat o formulă care schimbă comportamentul curcuminei pentru a-și crește biodisponibilitatea orală cu 117%, scrie sciencedaily.

"Curcumina este un compus care suprimă stresul oxidativ și inflamația, ambii factori patologici cheie pentru Alzheimer și ajută la eliminarea plăcilor de amiloid, fragmente mici de proteine care se aglomerează în creierul pacienților cu boala Alzheimer", spune profesorul Xin-Fu Zhou, un cercetător în Neuroștiințe la universitatea amintită din Australia. Aceeași metodă de administrare este testată acum pentru a arăta că curcumina poate preveni răspândirea herpesului genital.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel