Condimentul care are proprietăți antivirale

Turmenicul are un efect pozitiv asupra artritei, durerilor de cap și tusei   FOTO: pexels.com
Curcuma, un compus natural din turmeric, ar preveni un virus transmisibil al gastroenteritei, un coronavirus care afectează porcii.

Cea mai recentă cercetare despre curcuma arată că ar preveni virusul transmisibil al gastroenteritei, un coronavirus care infectează porcii. Infecția cu TGEV provoacă o boală numită gastroenterită transmisibilă la purcei, adică diaree, deshidratare severă și moarte. Autorii studiului au descoperit că curcuma, în concentrații mai mari, au redus numărul de particule de virus din cultura celulară.

Cercetătorii au mai demonstrat că curcuma inhibă replicarea unor tipuri de virus, inclusiv Dengue, hepatita B și virusul Zika. Această substanță are proprietăți antitumorale, antiinflamatorii și antibacteriene, potrivit unui comunicat.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel