Consultații online în starea de urgență. Dr. Marțian: Medicii decid cine trebuie să vină la spital

Medic
EXCLUSIV
Dr Bogdan Marțian, șeful Clinii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, cum  decurg consultațiile online. 

Dr Bogdan Marțian a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, că Spitalul Clinic Sanador a implementat, ca urmare a restricțiilor impuse de starea de urgență, un sistem de consultații online pentru pacienți.

Sanador

„Sanador s-a gândit, pentru pacienții care nu știu dacă trebuie să ajungă sau să nu ajungă la spital, în condițiile actuale, s-a gândit la instituirea unor consultații online. Și noi suntem de serviciu la aceste consultații online pe rând, și acolo putem conversa live prin internet cu pacienții care ne spun ce patologie au, ne spun ce simptomatologie au, eventual și ce investigații au, dacă au, și noi le spunem dacă, pentru patologia sau simptomatologia pe care o au este necesar să vină la spital, cât de repede este necesar să vină la spital pentru o consultație față în față. Pentru că există simptomatologii care pot reprezenta mai multe boli, unele grave, altele mai puțin grave, dar care trebuie, după aceea, confirmate printr-o consultație fizică, trebuie să palpăm, trebuie să facem tușee rfectale, multe altele, pentru a ne da seama despre existența unei patologii și despre gravitatea ei, la care se adaugă și necesitatea parcurgerii unor investigații, fie ele analize de e sânge, fie imagistice", a explicat dr Bogdan Marțian.

Specialistul spune că o parte dintre pacienți pot fi consultați prin mijloace video-online, dar medicii decid care dintre ei au nevoie ulterior să se prezinte la spital și pentru ce investigații.

„Trebuie să ne gândim bine și să punem în balanță întotdeauna consumul de resurse, mai ales în condițile acestea, și necesarul de îngrijire medicală a pacienților. Și atunci când vem resurse și patologia reprezintă totuși o urgență, fie ea imediată sau precoce, fie ea amânată, noi suntem obligați să oferim tratament medical și acces pacienților care au nevoie. Sunt câteva situații chirurgicale în care urgențele sunt destul de clar definite", a arătat șeful Clinicii de Chirurgie de la Spitalul Clinic Sanador.

Cum sunt clasificate urgenețele medicale și în cât timp trebuie ele tratate în funcție de gravitatea lor, aflați în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

inima - FOTO: Freepik@liljsik1
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel