Consumul de alcool crește tensiunea arterială la diabetici
10 sep 2020 / 16:36
Consumul de alcool crește riscul de hipertensiune arterială la pacienții cu diabet de tip 2.
de  Florina Pop
Renunțarea la alcool aduce o stare mentală mai bună   FOTO: pexels.com

Consumul de opt sau mai multe băuturi alcoolice pe săptămână ar crește riscul de hipertensiune arterială la adulții cu diabet de tip 2, susține un studiu publicat în jurnalul Asociației Americane a Inimii.

”Acesta este primul studiu amplu care investighează în mod specific asocierea consumului de alcool și a hipertensiunii arteriale în rândul adulților cu diabet zaharat de tip 2. Studiile anterioare au sugerat că consumul intens de alcool a fost asociat cu hipertensiunea arterială, cu toate acestea, asocierea consumului moderat de alcool cu ​​hipertensiunea arterială a fost neclară”, a declarat autorul principal al cercetării, Matthew J. Singleton de la Școala de Medicină a Universității Forest din Winston-Salem, Carolina de Nord, potrivit unui comunicat al Asociației Americane a Inimii.

Cercetătorii au descoperit că consumul ușor de alcool nu a fost asociat cu tensiunea arterială crescută sau cu nicio etapă a tensiunii arteriale crescute; consumul moderat de alcool - asociat cu șanse crescute de tensiune arterială crescută cu 79%; iar consumul intens de alcool a fost asociat cu probabilități crescute de creștere a tensiunii arteriale cu 91% și cu cât consumă mai mult alcool, cu atât este mai mare riscul și severitatea tensiunii arteriale crescute.

Studiul, AICI

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?