Consumul de ceai: cât de eficient este împotriva afecțiunilor cardiace

Consumul de ceai
Consumul de ceai pare să fie eficient în protecția împotriva bolilor de inimă. Un studiu arată cât de des ar trebui consumat pentru a avea beneficii.

Cel puțin o ceașcă de ceai băută la fiecare două zile sau mai des poate fi un lucru bun pentru inima ta, potrivit unui studiu publicat în European Journal of Preventive Cardiology.

Studiul a inclus date de la peste 100.000 de adulți chinezi care au făcut parte dintr-un studiu de sănătate pe termen lung. Participanții au furnizat informații despre sănătate și comportament, inclusiv cât de mult beau ceai. Urmărirea a durat în medie șapte ani.

În comparație cu persoanele care beau mai puțin de trei căni de ceai pe săptămână, cei care beau mai mult aveau un risc mai mic cu 20% de atac de cord sau de o problemă aferentă și un risc mai mic de 22% de a muri de boli de inimă.

Concluziile nu dovedesc că consumul de ceai a fost responsabil pentru aceste beneficii. Dar ceaiul verde și cel negru sunt bogate în compuși numiți flavonoizi care ajută la amortizarea inflamației, unul dintre vinovații principali în bolile de inimă. 

Consumul de ceai au fost, de asemenea, legate de scăderea colesterolului și de funcționarea îmbunătățită a vaselor de sângesusțin speicaliștii de la Harvard Medical School.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel