Consumul de opiacee, Percepția unei persoane despre risc dezvăluie șansele de a recidiva

Opiacee
Oamenii aflați în tratament pentru dependența de opiacee au mai multe șanse să recidiveze atunci când devin mai toleranți la riscuri, potrivit unui studiu realizat de Rutgers și alte instituții. Rezultatele pot ajuta clinicienii să prezică mai bine care sunt cei mai vulnerabili pacienți.

În cadrul studiului, publicat în JAMA Psychiatry, cercetătorii au urmărit 70 de persoane în primele șapte luni de tratament pentru dependența de opioid - perioada asociată cu cel mai mare risc de recidivă și de supradozaj, notează Eurekalert.

Patruzeci și șase la sută au revenit la consumul de opioide în acea perioadă. Majoritatea recidivelor au avut loc atunci când pacienții au prezentat o toleranță puternică la asumarea riscurilor în situațiile în care riscul asociat cu aceste decizii nu era pe deplin cunoscut, în funcție de performanța lor într-un joc pe calculator creat pentru studiu.

Potrivit Institutului Național pentru Abuzul de Droguri, rata recidivei pentru tulburările de consum de substanțe este estimată a fi cuprinsă între 40 și 60%.

"Deși este bine cunoscut faptul că persoanele dependente de opioide trec prin perioade de abstinență și utilizare, ne lipsesc instrumentele necesare pentru a identifica prospectiv când aceste tranziții sunt mai susceptibile să apară. Aici, având în vedere că utilizarea de opioide în timpul tratamentului este destul de riscantă, am dorit pentru a examina dacă toleranța unui pacient pentru deciziile riscante este informativă despre vulnerabilitatea sa de a recidiva ", a spus Anna Konova, profesor asistent la Rutgers University Health Behavioral Care Care și Rutgers Robert Wood Johnson Medical School și membru al facultății în Brain Health Institute.

Fiecare pacient a efectuat până la 15 vizite de studiu pe parcursul a șapte luni, timp în care au avut ocazia să joace un joc pe calculator pentru recompense financiare. Jocul pe calculator impunea pacienților să ia decizii care implică două tipuri de risc: risc cunoscut, în care aveau informații complete despre probabilitatea ca rezultatul unei decizii să conducă la recompensă; și risc ambiguu, în care nu aveau informații complete cu privire la rezultatele posibile.

Cercetătorii au măsurat rezultatele testelor computerizate pe baza evaluărilor clinice privind anxietatea, pofta, retragerea și neaderarea pacientului la tratament. Utilizarea de opioide a fost determinată prin teste aleatoare de urină și auto-raportare.

„Folosit împreună cu evaluările clinice, modelul computerului poate fi un calculator de risc important, permițând clinicienilor din centrele de tratament mari, dar cu personal redus, să acorde o atenție adecvată celor cu risc mai mare de recidivă și eșec de tratament", a spus Konova. "Obiectivul este să creăm în cele din urmă o aplicație mobilă bazată pe jocul pe care oamenii îl pot juca de la distanță, ceea ce ar putea transmite pacientului, clinicianului sau îngrijitorului informații despre riscul de recidivă în timp real."

Aceste cunoștințe vor permite clinicienilor să monitorizeze pacienții vulnerabili pentru modificările care le-ar putea afecta pe termen scurt și pe termen lung vulnerabilitatea de a recidiva.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel